Klank Concert

De basis van mijn klank concerten zet ik neer met mijn verzameling klankschalen. Deze leggen een heerlijk bruisend klankenbed neer waarin je makkelijk kunt ontspannen en je kunt overgeven aan het hier en nu. Ik neem altijd zo veel mogelijk verschillende ‘klanken’ mee. Dit geeft mij de mogelijkheid om in te spelen op het moment en de klank te kiezen die daar het beste bij past. Een paar van mijn favorieten naast de klankschalen zijn de oceandrum, tankdrum, gongdrum en Ngoni. De oceandrum geeft een prachtige zee beleving met het rustgevende geluid van de branding. De tankdrum heeft mooie sprookjesachtige klanken, af en toe mysterieus. De Ngoni, een Afrikaanse harp, is heerlijk dromerig en melodieus. De gongdrum is indrukwekkend laag en overweldigend, maar kan ook (ont)spannende zachte klanken produceren.

Mensen ervaren mijn concerten vaak als een soort reis. Tijdens deze reis kom je even helemaal in het hier en nu met jezelf en de klanken en verder…………niets. Het mooie van al deze klanken is dat voor veel luisteraars ze het effect geven van een soort innerlijke reset. Deze reset brengt je meer in balans, zowel lichamelijk als geestelijk.

Regelmatig uit de kracht van klank zich door het schenken van mooie verrassende momenten. Er zit een hele theorie achter met frequenties, chakra’s, meridianen en dergelijke. Enige kennis hiervan heb ik wel, maar mijn kracht ligt vooral in het intuïtieve. Ik beschouw kennis als ondersteunend, maar ook als beperkend; als je iets als waarheid aanneemt dan sluit je je voor andere mogelijkheden. Juist door alle kennis in twijfel te nemen, en te vertrouwen op wat het moment brengt, ontstaan er krachtige momenten tijdens mijn concerten. 

Impressie van mijn klankconcerten

Enkele van mijn instrumenten:

N'goni uit Burkina Faso
Awakening tankdrums

Melodische klanken

Kalimba en shakers
Framedrum
Klankschalen

Sfeer en ritme klanken

Oceandrum